I'm Back Beaches!
Door: Jolien Nienkemper
Blijf op de hoogte en volg Jolien
20 Juli 2017 | Filipijnen, Cebu City
1 juli begon de reis. Na twee lange dagen en drie vluchten verder was ik dan eindelijk in Cebu City, de Filippijnen! In Cebu heb ik even een dagje genomen om bij te komen van de reis, maar daarna ging ik snel weer verder naar het eiland Malapascua. Dit is een super klein eiland, waar de hostels voor de toeristen midden tussen de prehistorische huisjes van de locals staan. Er hing een heel bijzonder sfeertje. Bijzonder fijn! Het hoogtepunt van Malapascua is dat dit vrijwel de enige plek op aarde is waar Threshersharks (Voshaaien) op relatief ondiepe diepte voorkomen, waardoor je ze al duikende kunt bekijken. Relatief ondiep is nog steeds wel 30 meter diep... het was dan ook best een beetje spannend. Bij de eerste poging kreeg ik ze helaas niet te zien, dus ik moest voor een tweede keer om 04:30 mn bed uit, maar dat was het helemaal waard! Ik zag ze misschien voor 30 seconden, maar damn wat zijn dat toffe beesten! Je moet ze maar even googlen.
De volgende bestemming was Moalboal, waar ik ook dieren ben gaan bekijken :D! Sardientjes. Miljoenen sardientjes recht voor de kust. Ik blijf het gek vinden om te zien hoe ze samen bewegen alsof ze één groot dier zijn... Moalboal staat ook bekend om het Canyoneringen (ik weet niet hoe dit werkwoord werkt), waarbij je door rivieren glijdt, over rotsen klimt en er weer vanaf springt. De omgeving was zo ontzettend mooi! Vooral het eindpunt: de Kawasan waterfalls. Wouwies.
Plek drie, Oslob, ging weer om dieren. Je zult zien dat dit een terugkerend element is in de reis! Dit keer ging ik de allergrootste vis bekijken; de whaleshark. Zo, die zijn groot! Niet normaal. Heel indrukwekkend. Wat wel een beetje triest is aan het geheel is dat de dieren eigenlijk als een soort huisdieren worden gehouden, maar het idee is dat je de rest van de populatie steunt door voor deze attractie te betalen. Ik weet niet of ik het helemaal eens ben met hoe het gaat, maar ik wilde ze gewoon heel graag zien! Heel egoïstisch.
Op het volgende eiland, Siquijor, heb ik zowaar geen dieren bekeken, maar stranden en watervallen. Met een scootertje ben ik rond het eiland gegaan om de hoogtepunten te bekijken. Het eiland viel mij een beetje tegen, maar misschien kwam dit doordat er vrijwel niemand was omdat het laagseizoen is. Het leukste aan het eiland vond ik dan nog de groep dolfijnen die ik zag bij aankomst!
Dan maar snel door naar Apo Island! Apo Island heeft een van de best beschermde koraalriffen, dus dat moest ik met mijn eigen ogen zien natuurlijk! En het is niet overdreven, het was echt het mooiste koraal wat ik tot nu toe gezien heb! Blijkbaar hebben we ook een zeer bijzonder Giant Frog Fish gezien, maar ik wist niet zo goed waar ik naar zat te kijken. Ook kun je recht voor de kust van het eiland zwemmen met schildpadden; heel tof! Mijn laatste avond daar gingen we met de locals mee om karaoke te zingen; de favoriete bezigheid van vrijwel elke Aziaat. Het was heel bijzonder haha. Ze gingen helemaal los. Zo vals!
Omdat ik mijn filmpjes van de sardientjes per ongeluk had verwijderd, ben ik weer terug gegaan naar Moalboal. Geen verkeerde plek om te zijn. Weer nieuwe filmpjes met sardientjes gemaakt, en een duik langs een muur van koraal en schildpadden.
Na Moalboal ging ik door naar mijn huidige bestemming, het eiland Bohol. Hier heb ik weer een scooter gehuurd en 80km gereden (met iemand achterop!) om de Chocolate Hills te zien. Dit zijn hele gek gevormde bergen, beetje a la de teletubbies. Het verhaal was dat het land ooit helemaal onder water was en iets met koraal.. ik snapte het niet helemaal, maar toen opeens waren er zulke bergen. Op de terugweg zijn we langs de Tarsier sanctuary geweest; een mini dierentuin met mini dieren. Hele kleine aapjes die vrijwel alleen hier in de Filippijnen voorkomen. Heel schattig! Ook zijn we op zoek geweest naar dolfijnen! Om 06:00 sochtends stapten we in de boot om ze te vinden, samen met 500 andere Chinezen. Dit maakte het iets minder geweldig, maar het blijft leuk om dolfijnen te zien! Mijn favorietste dieren :D! Verder hebben we nog wat strandjes bekeken en vooral veel ontspannen.
Vanavond pak ik het vliegtuig naar Palawan voor weer nieuwe avonturen! De tijd vliegt voorbij, maar ik geniet er volop van. De mensen zijn hier zo extreem aardig dat dat haast niet anders kan. Geweldig mooi land!
Salamat x
20 Juli 2017 - 08:35
Joy:
Lieve Jolie!
Hoe leuk wat jij weer allemaal meemaakt! Ik ben zooo jaloers! Op het dat je daar zit.. Op het feit dat je durft te duiken met deze awesome dieren -
20 Juli 2017 - 08:37
Joy:
Okee.. ik weet niet waarom deze site maar m'n halve reactie plaatst.. dus hier maar de rest haha..
Ik kan niet wachten om straks aaall je foto's en je filmpjes te bekijken als je terug bent! Geniet nog even moppie!
Dikke kus xxx -
20 Juli 2017 - 09:59
Lianne:
Jooooo wat tof allemaal!!! Wij zijn helemaaaal niet jaloers, en ondertussen regent het in Nederland nu ik ook net eiiiindelijk vakantie heb. Geniet maar dubbel, ook voor mij! En wat stoer dat je dat allemaal durft. Ik ben heel erg benieuwd naar de foto's en filmpjes :) Dikke kus! -
20 Juli 2017 - 10:00
Anne:
Wauuuww Jolien! Wat een leuk verhaal! Je hebt het weer erg leuk zo te lezen!! Top heeeeeel veel plezier nog, geniet er van